2012-05-15

"Det fanns inga gaskammare"

Chrysi Avgis (Gyllene Gryningen) ledare Nikos Michaloliakos har nu varit ännu tydligare med att hans nynazistiska parti faktiskt är ett - nynazistiskt parti, genom att säga att förintelsen inte har ägt rum:

"There were no ovens, this is a lie ... there were no gas chambers either."

Se där lite vägledning för de borgerliga skribenter som är oförmögna att se det särskilt allvarliga i nazism, utan som likt Peter Wolodarski bär runt på den intellektuella tics som innebär att alltid försöka få extremhögerns och extremvänsterns brott att väga lika. Att aldrig kunna säga nazism utan att säga kommunism. Att alltid vara exakt lika bekymrad för extremvänsterns som för extremhögerns framgångar.

Det är talande att grekerna själva inte relativiserar på samma sätt. Syriza deltar i regeringsförhandlingarna, Chrysi Avgi är paria. Men det är ju lättare att inbilla sig att det är samma slags extremism när man sitter så långt bort.

(Skrev lite längre om svenska högerns relativiserande häromdagen.)

Kom igen nu: framhärdar ni verkligen i att ni är lika oroade av hammare och skäror på partiflaggor som av ett parti som vill minera gränserna, sätta illegala invandrare i arbetsläger och upprätta ett etniskt rent Grekland?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar