2010-03-05

Schlingmanns pekpinne av guld

På kort sikt får Moderaterna utstå en del toppstyrnings-indignation över att de publicerar listor på godkända ord (och kläder). På lång sikt är det sådana här listor som gör att Mona Sahlin pratar om "välfärdens kärna" och Lars Ohly om "utanförskapet".

Om det är listor som är metoden, så är det - precis som bloggen HBT-sossen påpekat - dags för båda de röda partierna att börja skriva egna listor.

Alla vi som läst SKP:s "Den kommunistiska arbetarkommunen, dess bildande, arbete och utveckling" från 1922 vet att det, åtminstone i ena fallet, finns en fin tradition av organisatorisk detaljstyrning att återknyta till.

2 kommentarer:

  1. "Alla vi som har läst "Den kommunistiska arbetarkommunen, dess bildande, arbete och utveckling".." Hihi, det kan väl ändå inte vara alltför många? Men kul att se att du bloggar, lovar att titta in nu och då. Och fint att du håller stilen med ditt röda tema. Hade blivit undrande om texten på bloggen hade varit blå.

    SvaraRadera
  2. Själv kommer jag att tänka på Torbjörn Säfves studie av Rebellrörelsen i slutet av 60-talet då man ägnade omfattande ansträngningar åt att se ut som proletärer på 1:a maj. Man kom fram till att en äkta proletär klär sig i kostym på 1:a maj och att en sådan också hade betydligt kortare hår än vad den gängse vänsterstudenten hade.

    SvaraRadera