2012-02-29

Splendid isolation

Idag är det European Trade Union Day of Action, Europafackets aktionsdag mot ensidig nedskärningspolitik, för en agenda som prioriterar arbete och välfärd högre. Till skillnad från när det hålls högtidstal, är inte LO och TCO särskilt intresserade av varken solidaritet eller något bredare europeiskt perspektiv över huvud taget. I Europafackets lista (pdf) över aktiviteter runt om i Europa står det "under preparation" för Sveriges del. TCO-tidningen rapporterade tidigare att de svenska facken eventuellt skulle skriva en debattartikel. Bäva månde välfärdsslaktarna.

LO må vara med i Europafacket endast av några slags gamla nostalgiska skäl, men då kunde man väl på ren nåder i alla fall nämna aktionsdagen på sin hemsida, på sin Facebooksida, på fackliga Brysselkontorets webb eller på Twitter? Så kan vi ju säga att vi också gjort något, när fransmännen avslutat sin strejk idag.

1 kommentar:

  1. Det är ju en princip i LO: Aldrig nånsin protestera mot något utan alltid slicka i röven och hoppas att motparten ska vara snäll. Så här sa ju Wanja Lundby Wedin: ”Vår styrka är att vi i partssamverkan kan sitta runt ett bord med arbetsgivarna och försöka bli överens. Att då ge sig ut och protestera kan tvärtom försvåra en lösning som vi kan enas om, säger hon.” - http://www.ka.se/index.cfm?c=97296

    LO visar ju till och med ett sådant "samhällsansvar" att vi frivilligt ökar ojämlikheten och sänker köpkraften i landet på det att exportöverskottet ska bli så stort att det hotar ekonomin i hela Europa.

    SvaraRadera