2010-06-08

Får invandrare socialbidrag?

Får invandrare socialbidrag?

Nej, den som inte kan försörja sig själv får socialbidrag.

Men när regeringen uttalar sig om motprestationer för att få socialbidrag är det inte kommunministern som uttalar sig. Det är inte socialministern. Det är inte arbetsmarknadsministern. Det är - tadaaa! - integrationsminister Sabuni.

Kan den medvetna etnifieringen av sociala problem göras tydligare?

3 kommentarer:

 1. Det är väl bra att folk får jobba för sitt social bidrag... Då får dom ju mer i sitt CV för framtiden.. Bra!!! Sabuni!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 2. Som du kanske läste handlar det inte om huruvida det är bra eller dåligt, utan om att socialbidragsfrågor inte har ett smack med Nyamko Sabunis departement att göra. Om man inte vill få folk att associera socialbidrag med invandrare.

  SvaraRadera
 3. Utbildningsministern uttalar sig ju i försvarsfrågor, det kanske är en ny trend att ansvara för en verksamhet och ett annat mediaområde?

  Jag tror att problemet väldigt sällan är att folk som långvarigt fastnar i försörjningsstöd inte vill göra nåt vettigt. Oftare att de är väldigt långt ifrån att kunna få ett vanligt jobb. Om man tror på det är det knappast symboliska "motprestationer" som leder någon vart. Annat än om vitsen är att idka symbolpolitik förstås.

  SvaraRadera