2010-09-01

Det var väl inte hela sanningen?

OK, lite hyperlokalt, men det är aldrig ointressant med oärliga politiker.

Ewa Samuelsson, kristdemokrat i Stockholm, skriver nu på sin blogg om hur det tack vare "min och Kristdemokraternas envetna kamp" nu kommer att byggas ett bullerskydd på Nynäsvägen om alliansen vinner valet.

Minsann.

När trafiknämnden sammanträdde i juni tog sig den kampen uttrycket att kristdemokraternas representant herr Broberg röstade emot just ett bullerskydd, bland annat med argumentet att staden inte har råd och att det i alla fall finns fastigheter som är mer utsatta än de längs Nynäsvägen. KD hade självklart kunnat rösta med oppositionen istället, om man verkligen ömmade om "Enskedebornas långa väntan på en tystare miljö" (Samuelssons blogg).

Man får ändra sig. Men det är fräckt att inte låtsas om att man nyss har slagits emot det man plötsligt förespråkar. Om det är kristet eller inte får andra bedöma.

All heder åt sossar och vänsterpartister som fått Samuelsson att böja sig!

2 kommentarer:

 1. Du vet lika väl som jag att när man ingår i en allians så får man inte alltid igenom sina egna förslag. Jag har ändå vid flera tillfällen under mandatperioden försökt få ok i denna fråga och nu blev det så.
  Jag är uppvuxen i Enskede och har kommit tillbaka som vuxen och nära följt frågan om bullerskydd vid Nynäsvägen. Hittade för ett tag sedan ett brev med krav om bullerskydd skrivet för ca 20 år sedan som var underskrivet av mig och andra politiker från olika partier. Inget block kan ta på sig äran eftersom båda haft möjlighet att prioritera bullerskydd tidigare. Nu är vi överens och det är bra för de som bor längs Nynäsvägen. Bästa hälsningar Ewa

  http://ewasamuelsson.se/

  SvaraRadera
 2. Detta är säkert sant - och jag har förståelse för koalitionspolitikens särskilda svårigheter. Det sticker dock i ögonen att inte låtsas om alliansens aktiva motstånd under hela mandatperioden. Det är också en del av att vara i koalition: att ta ansvar för beslut som man inte själv gillar. Det var inte herr Brobergs röstning som var problemet, snarare din självförhärligande bloggpost.

  För övrigt: Moderaterna tvingade er att rösta nej när det var på allvar i juni, men sa OK i augusti till att ni får lova det inför nästa mandatperiod. Låter inte som om Enskedeborna ska hoppas för mycket.

  SvaraRadera